Wednesday 9 March 2011

Crema de Corp Solida sau Massage Bar



Cu ceara de albine, unt de cacao si macerat de lavanda in ulei de masline. Cadouri de 8 martie.
Reteta e foarte simpla, cu explicatii insotite de imagini, am luat-o de aici. Maceratul de lavanda l-am facut dupa indicatiile de aici (ulei gras de lavanda). Si aroma e foarte placuta.

Sapun cu lapte, miere si ceara de albine

Cu ulei de masline, ulei de cocos, ulei de porumb, ceara de albine, miere de salcam si lapte.


Incepand cu acest sapun, am renuntat sa mai pun in retete uleiul de palmier. M-au convins Jovis si Luthelo, uleiul de palmier fiind responsabil pentru un adevarat dezastru ecologic, chiar daca acest lucru este mai putin cunoscut. E adevarat ca decizia mea si gesturile manufacturierilor de sapun de a NU folosi acest ulei sunt mai mult simbolice, raportat la cantitatea mare de ulei de palmier folosit in industria alimentara, pe care il consumam fara sa fim constienti. Insa sunt de parere ca atitudinea conteaza, pentru ca ne influentam unii pe altii in decizii si comportamente. Asa cum ele m-au informat si m-au convins pe mine sa renunt la uleiul de palmier, tot asa pot altii afla din atitudinea mea.

Monday 7 March 2011

Sapun natural cu miere si ulei de ricin



E cel mai bun sapun al meu de pana acum, desi am facut si altele dupa.
Ulei de masline, ulei de cocos, ulei de palmier, miere de salcam si ulei de ricin.
E foarte hidratant. Cu acest sapun am descoperit uleiul de ricin si efectul lui asupra sapunului. (Multumesc, Ana ). Face o spuma super, foarte bogata. M-am spalat cu el si pe par si am fost incantata de rezultat.

Si o poza de cand era inca proaspat. Au fost in total 6 bucati de aproximativ 100 de grame si o bucata mai mare.

Wednesday 2 March 2011

Sapun natural cu portocale



Al doilea sapun facut de mine, primul chiar nu are nimic deosebit asa ca nu voi scrie despre el.

Ce am pus in el? Ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de palmier, suc de portocale, pulpă și coajă de portocale. Are un miros dulce, de prăjitură, nu miroase de loc a portocale.
Si aici in forma animalutului din Ice Age: